Interessante stormestere

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen 1990-
Magnus Carlsen har vunnet en rekke superturneringer og har siden 2010 (med få unntak) vært rangert som verdens beste sjakkspiller. Han har oppnådd den høyeste FIDE-rating gjennom tidene med 2872. Magnus Carlsen er regjerende verdensmester i sjakk.

Magnus Carlsen er kjent som en nådeløs seiersmaskin som kan tyne fordeler ut av gråstein. Han er ikke en åpningsspesialist, men spiller nær sagt hva som helst bare han kommer seg til midtspillet med en grei stilling. Han har en overlegen intuitiv forståelse av spillet og en ekstrem sluttspillteknikk.

Fremfor alt er han dyktig til å skape press i hvert trekk slik at motstanderen hele tiden må jobbe for å finne det beste svaret. Magnus Carlsen er i topp fysisk form, og sliter gjerne ut motstanderne gjennom syvtimers partier ved å file på stillinger der de fleste ville ha tatt remis for lenge siden.


Hikaru Nakamura

Hikaru Nakamura

Hikaru Nakamura 1987-
Hikaru Nakamura er tre ganger USA-mester og vant superturneringen Wijk aan Zee i 2011. Han hadde i januar 2014 den 3. høyeste FIDE-ratingen i verden med 2789. Han topper FIDE-blitzratingen og spiller mye på internett. Han er kjent for en praktisk og fantasifull tilnærming til sjakk, og for en kompromissløs vilje til å vinne.

Hikaru Nakamura er en fargerik person som liker å slenge med leppa. Under VM i 2013 tvitret han: @GMHikaru: Starting to realize that I am the only person who is going to be able to stop Sauron [Magnus Carlsen] in the context of chess history.


Publisert i Stormesterpartier